Uw voordelen bij Hotels.nl

Beste prijs garantie
Dezelfde kamer ergens goedkoper? Geld terug! Toon meer
Geen verborgen kosten
Transparante prijzen en gratis annuleren. Toon meer
Pas betalen in het hotel
Mogelijk bij de meeste hotels. Toon meer
Kaart van Cobra Museum in Amstelveen

Cobra Museum in Amstelveen

Het Cobra Museum is ontworpen door de beroemde Nederlandse architect Wim Quist en wordt beschouwd als één van de mooiste musea van ons land. Voor het museum aan het Sandbergplein in Amstelveen staat een uniek beeldhouwwerk van Karel Appel, één van de oprichters van de kunststroming.

De doelstelling van de Cobra kunstenaars was om direct en spontaan te werken, net als kinderen. Hierbij gebruikten ze veel fantasie en kleur. Bovendien experimenteerden ze met allerlei materialen. Niet alleen schilders sloten zich bij de Cobra beweging aan, ook fotografen, filmers, beeldhouwers en dichters voelden zich ertoe aangetrokken.

De Cobra groep werd opgericht in 1948, maar werd in 1951 alweer opgeheven. Toch heeft de beweging een doorbraak voor de moderne kunst in Nederland betekend. Na de Tweede Wereldoorlog verlangden de oprichters naar een maatschappij, waarin mensen gelijk waren en kunst voor iedereen zou zijn. Als symbool voor hun idealen kozen zij de cobraslang. De naam is bovendien afgeleid van de beginletters van de steden waar de kunstenaars woonden: Copenhagen, brussel en Amsterdam.

Cobra Museum in Amstelveen

Aanbevolen hotels nabij Cobra Museum in Amstelveen:

De nummer 1 voor Hotelaanbiedingen

€ EUR NL