Uw voordelen bij Hotels.nl

Beste prijs garantie
Dezelfde kamer ergens goedkoper? Geld terug! Toon meer
Geen verborgen kosten
Transparante prijzen en gratis annuleren. Toon meer
Pas betalen in het hotel
Mogelijk bij de meeste hotels. Toon meer
Kaart van Rijksmuseum in Amsterdam

Rijksmuseum in Amsterdam

Met bijna 1 miljoen voorwerpen is het Rijksmuseum in Amsterdam het grootste museum voor kunst en geschiedenis in Nederland. Het bekendste collectie-onderdeel is de Nederlandse schilderkunst uit de 17de eeuw, met 20 Rembrandts en veel andere meesterwerken van onder andere Johannes Vermeer, Frans Hals en Jan Steen. Maar het absolute topstuk is natuurlijk de wereldberoemde Nachtwacht!

Het gebouw is ontworpen door P.J.H. Cuypers. Hij combineerde gotische en renaissance-elementen. In de ornamenten zijn tal van verwijzingen naar de vaderlandse geschiedenis te vinden.

Tussen 2003 en 2013 vond een ingrijpende verbouwing plaats van het hoofdgebouw. Architectenbureau Cruz y Ortiz zorgde er met hun ontwerp voor dat de heldere indeling van Pierre Cuypers in ere hersteld werd. Door het openbreken van de voormalige binnenhoven is een Atrium ontstaan. Een ander nieuw deel is het Paviljoen waar Aziatische kunst te zien is.

Tijdens de verbouwing werden de 17e-eeuwse topstukken uit de collectie getoond in de Philipsvleugel. Die vleugel zal vanaf 2013 verbouwd worden voor tijdelijke tentoonstellingen en een café-restaurant.

Rijksmuseum in Amsterdam

Aanbevolen hotels nabij Rijksmuseum in Amsterdam:

De nummer 1 voor Hotelaanbiedingen

€ EUR NL