Uw voordelen bij Hotels.nl

Beste prijs garantie
Dezelfde kamer ergens goedkoper? Geld terug! Toon meer
Geen verborgen kosten
Transparante prijzen en gratis annuleren. Toon meer
Pas betalen in het hotel
Mogelijk bij de meeste hotels. Toon meer
Kaart van Van Gogh Museum Amsterdam

Van Gogh Museum in Amsterdam

De grootste collectie Van Gogh schilderijen ter wereld vindt u in het Van Gogh museum in Amsterdam. Van de 860 schilderijen die er van Vincent van Gogh bekend zijn, heeft het Van Gogh museum er maar liefst 201 in haar bezit. Ook het Kröller-Müller Museum in Otterlo en het Musée d'Orsay in Parijs hebben een aanzienlijke collectie Van Gogh's.

Het museum heeft behalve schilderijen ook honderden tekeningen en brieven van hem. Daarnaast is er werk te zien van tijdgenoten en vrienden van Van Gogh. Het geheel geeft een fascinerend inzicht in het leven van de wereldberoemde schilder.

Van Gogh produceerde al zijn werk in een periode van slechts tien jaar. Tussen de zwaarmoedige periode waarin hij 'de Aardappeleters' schildert en het expressionistische en veelkleurige werk dat hij in Arles maakt, zit slechts drie jaar. In 1890 pleegt hij zelfmoord. Bij zijn leven is er slechts één schilderij van hem verkocht. Kort na zijn dood wint zijn werk echter snel aan populariteit.

Het museum is gevestigd in twee gebouwen. Het hoofdgebouw, dat in 1973 werd geopend, is ontworpen door Gerrit Rietveld. Het bijgebouw, van architect Kisho Kurokawa, werd in 1999 opgeleverd. Hier kunt u wisselende tentoonstellingen bezichtigen.

Van Gogh Museum Amsterdam

Aanbevolen hotels nabij Van Gogh Museum Amsterdam:

De nummer 1 voor Hotelaanbiedingen

€ EUR NL