Uw voordelen bij Hotels.nl

Beste prijs garantie
Dezelfde kamer ergens goedkoper? Geld terug! Toon meer
Geen verborgen kosten
Transparante prijzen en gratis annuleren. Toon meer
Pas betalen in het hotel
Mogelijk bij de meeste hotels. Toon meer
Kaart van DeLaMar Theater Amsterdam

DelaMar Theater

Eind november 2010 is de opening van het DeLaMar Theater Amsterdam. Het theater is dan grondig gerenoveerd en biedt de bezoeker twee zalen van respectievelijk 601 en 939 stoelen.

Het originele DeLaMar Theater stamt uit 1947. Vlak na de oorlog wordt het voormalige schoolgebouw en pakhuis omgevormd tot een theater. Helaas zijn de tijden niet heel best en in 1950 zijn de rekeningen niet goed meer op te brengen. Twee jaar later worden er nieuwe impulsen gegeven aan het theater door onder andere Wim Sonneveld, die de leiding van het theater op zich neemt. De bloeiperiode begint pas echt als ook Wim Kan en bekende musicals van Annie M.G. Schmidt ten tonele worden gevoerd. Op oudjaarsavond van 2005 wordt de laatste show opgevoerd, zodat begonnen kon worden met een grootscheepse vernieuwing, onder impuls van de VandenEnde Foundation.

Het theater zal groter zijn dan de bezoeker gewend is. Het gebouw combineert het oude theater met de naastgelegen oud-bioscoop Calypso om voldoende ruimte te creëren voor het nieuwe complex. De bedoeling is om de programmering zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de oude stijl van dit roemruchte complex.

De officiële opening gebeurt door Koningin Beatrix.

DeLaMar Theater Amsterdam

Aanbevolen hotels nabij DeLaMar Theater Amsterdam:

De nummer 1 voor Hotelaanbiedingen

€ EUR NL