Uw voordelen bij Hotels.nl

Beste prijs garantie
Dezelfde kamer ergens goedkoper? Geld terug! Toon meer
Geen verborgen kosten
Transparante prijzen en gratis annuleren. Toon meer
Pas betalen in het hotel
Mogelijk bij de meeste hotels. Toon meer
Kaart van Molens bij Kinderdijk

Molens bij Kinderdijk

Al vanaf de 15e eeuw worden molens gebruikt om het waterpeil in de Nederlandse polders te beheersen. De molens bij Kinderdijk staan dan ook symbool voor de eeuwenlange strijd tegen het water. De molens van Kinderdijk zijn uniek in de wereld en ze staan dan ook terecht op de Unesco Werelderfgoedlijst.

De 19 poldermolens bij Kinderdijk werden in de 18e eeuw gebouwd om het overtollige water van de polders in de Alblasserwaard – die onder zeeniveau liggen – naar de naastgelegen rivier de Lek te pompen. Ze zijn nog steeds in bedrijf. De rijen molens worden gevormd door 8 bakstenen windmolens en 8 met riet bedekte windmolens. Daarnaast zijn er nog de achtkante rietgedekte Hoge Molen en Lage Molen en de wipmolen De Blokker.

De beste manier om de molens te bewonderen is lopend of met de fiets. Een andere manier is om een tochtje met een rondvaartboot te maken die vlak langs de molens vaart. Molen nummer 2 is ook open voor het publiek en kan bezichtigd worden op zaterdag en zondag in de winter en dagelijks van april tot oktober. Kinderdijk ligt op een half uurtje rijden van Rotterdam.

Molens bij Kinderdijk

Aanbevolen hotels nabij Molens bij Kinderdijk:

De nummer 1 voor Hotelaanbiedingen

€ EUR NL