Uw voordelen bij Hotels.nl

Beste prijs garantie
Dezelfde kamer ergens goedkoper? Geld terug! Toon meer
Geen verborgen kosten
Transparante prijzen en gratis annuleren. Toon meer
Pas betalen in het hotel
Mogelijk bij de meeste hotels. Toon meer
Kaart van Amsterdam Centraal Station

Centraal Station in Amsterdam

Amsterdam Centraal Station is het eerste Nederlandse stationsgebouw dat is ontworpen door architecten, namelijk door P.J.H. Cuypers en A.L. Van Gendt. Dit is uniek, omdat de treinstations meestal worden ontworpen door ingenieurs. De architecten hebben gekozen voor de Nederlandse Renaissance stijl.

Het gebouw van het Centraal Station bestaat sinds 1889. Voor de bouw werden er eerst drie eilanden aangelegd in het IJ. Over die rivier varen nu veerpontjes, die het centrum verbinden met het stadsgedeelte Amsterdam-Noord.

Het Centraal Station is een groot knooppunt, waarvandaan treinen naar zowel binnenlandse als buitenlandse bestemmingen vertrekken. Er zijn bijvoorbeeld rechtstreekse verbindingen met Berlijn en Parijs.

Vanaf het Centraal Station vertrekken ook vele trams, bussen en metro's, die een goede verbinding geven met de buitenwijken.

Een hotel bij het Centraal Station Amsterdam is dus een perfecte uitvalsbasis om de stad te verkennen. Vanuit uw hotel loopt u zo het centrum met alle highlights in. Ook bent u vanuit uw hotel bij het Centraal Station met de tram zo bij de RAI, of met de trein bij Schiphol.

Amsterdam Centraal Station

Aanbevolen hotels nabij Amsterdam Centraal Station:

De nummer 1 voor Hotelaanbiedingen

€ EUR NL