Waarom een nieuw model?


Sinds de start van Hotels.nl 20 jaar geleden is er veel veranderd in de hotelwereld. Waar hotels in het verleden zelf geen goed boekingskanaal konden faciliteren, sprong Hotels.nl bij om gasten op een overzichtelijke manier te ondersteunen bij het maken van hun reservering. Tot in 2010 stuurde Hotels.nl de meeste boekingen per fax naar de aangesloten hotels. Inmiddels heeft vrijwel elk hotel een goed werkend reserveringssysteem op de eigen website, al dan niet ondersteund door een channel manager. Bij de meeste hotels leeft tegenwoordig dan ook de wens om de gasten rechtstreeks via de eigen website te laten reserveren.
Hotels.nl wil gehoor geven aan deze wens. Bij Hotels.nl willen we niet alleen voor de gasten, maar ook voor de aangesloten hotels een zo goed mogelijk reserveringskanaal faciliteren. Vandaar dat Hotels.nl het vanaf nu mogelijk maakt om úw gasten op úw website te ontvangen. Onze 3 miljoen unieke Nederlandse boekers, 395.000 volgers op Facebook en 300.000 mailingontvangers helpen daarbij!


Het nieuwe cpc-model (cost-per-click):


Responsive image


Vanaf 1 juli 2022 biedt Hotels.nl het cpc-model aan. Het cpc-model maakt het voor uw accommodatie mogelijk om de gasten van Hotels.nl direct op uw eigen website of uw eigen boekingspagina te ontvangen. U ontvangt bezoekers op uw website vanaf € 0,01 per klik.


Uw voordelen:


- Alle boekingen via uw eigen website.
- Nooit meer commissie betalen.
- Niet in concurrentie met andere OTA's (zoals op Trivago en Google Hotel Ads).
- U ontvangt uw gasten al vanaf 1 cent!
- Profiteer van de marketingpower van Hotels.nl (3 miljoen Nederlandse gasten).
- Beschikbaarheid en prijzen laden via de channel manager.


Hoe het werkt


Als u overgaat naar het cpc-model, stelt Hotels.nl voor uw hotel verschillende links naar uw eigen website in. Wij leiden onze gasten daarna rechtstreeks naar uw hotelwebsite.

Link naar de homepage
Vanaf de hoteloverzichtspagina's (zonder datum) hebben gasten de mogelijkheid om gelijk naar uw homepage te gaan.

Link naar de contactpagina
Vanaf de hotelpagina hebben gasten de mogelijkheid om gelijk naar de contactpagina op uw hotelwebsite te gaan.

Link naar het boekingssysteem (met aankomst- en vertrekdatum)
Nadat onze gasten op beschikbaarheid hebben gezocht, ontvangt u de gast, met de gezochte verblijfsdatums, rechtstreeks in uw boekingssysteem.


Overgangsperiode voor bestaande accommodatiepartners


Vanaf 1 juli 2022 zal Hotels.nl het nieuwe cpc-model langzaam gaan uitrollen. Wij streven ernaar om alle aangesloten accommodatiepartners in de loop van 2022 om te zetten naar het nieuwe cpc-model.

Momenteel geen klant bij Hotels.nl?


Via deze link kunt u uw accommodatie direct aanmelden. Het aanmeldproces neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Afhankelijk van de drukte kan het verwerken van uw aanmelding enige tijd in beslag nemen.